Kelahiran penulis Blog

Daisypath Anniversary tickers

Kasi Dia makan Sikit

nama saya Tern, just for a short ok. nama penuh western..sbb saya dulu suka makan makanan orang inggeris la katakan..hehe..tp di sahkan ada penyakit obesiti..so tak makan makanan tu lg..juz makan makanan berkhasiat saje iaitu hamster.. sebab western sekarang dah naik harga.. tuan saya ni terlampau jimat orangnya..kedekut punya tuan... selamat berkunjung ke blog tuan kedekut ye..:P hahaha..^_^

Sunday, September 25, 2011

hmm..

Susah betul nak cari kawan sejati. Betul kan? hmm.. Rasa amat payah nak cari kawan yang betul-betul kita pecaya dan dia pun pecaya kita as reply. Kawan yang betul-betul boleh kita share masalah and our top secret. macam-macam ragam aku jumpa kat sini.

Mula-mula bukan main baik. Hang cerita kat aku masalah hang and aku cerita masalah aku dekat hang. Kita punya percaya but at last dapat tau, si kawan kita tu rupanya pernah tipu kita. Cakap tak serupa bikin. Kalau kantoi dia bagi tau kita face to face, explain apa masalah dia cakap tak betul, tak jadi masalah. As orang, mesti ada perasaan nak maafkan orang lain. Kita pun boleh maafkan dia. Tapi kalau kantoi melalui penyampaian orang lain and laman sosial seperti facebook, twitter, rasa sakit dia lama sungguh nak padam. Lagi-lagi si kawan kita tu badjet rahsia bohong dia tak pernah bocor and kita pun dok tertunggu-tunggu bila dia akan mengaku. Tak mengaku sampai sudah. Yang rapat pun boleh jadi longgar.

Bila berkawan, tak semua perkara kita nak share dengan kawan. Semua orang faham maksud ayat tu. In case kita kenal hati budi kawan kita itu memang boleh dipercayai dan membantu, baru kita berani buka mulut. Cerita masalah dengan harapan dia boleh bagi kita semangat dan bagi pandangan. Kadang-kadang, tak semua masalah boleh kita telan sorang-sorang. Macam makan, tak boleh kita telan sekali gus makanan, mesti ada air minum untuk menolong. Tapi yang jadi masalah bila kita cerita bagaikan nak rak, dia buat derk saja. Do you know how those craps feel? Its hurt! At least, say something nice such as "Sabar" to show our concern. Kadang-kadang, kawan bercerita adalah hanya untuk melepaskan apa yang terbuku di dada. Apa yang semak kat perut tu semua nak tebas. Apa jadi apabila kita minta sesuatu pada orang and orang tersebut tak layan? Kecik hati and paling tepat, jauh hati. Lama-lama boleh jauh diri.
suka ?? LIKE je di "thumbs up ^_^" k

No comments:

Post a Comment

comment-comment la ye. Terima kasih banyak-banyak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...